Conditii de efectuare a serviciului de instalare aer conditionat

Termenul de montaj este de 5 zile lucratoare calculate de la data achizitiei serviciului de instalare

Materiale incluse in serviciul de montaj standard

 • Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica in limita a 3 ml;
 • Furtun scurgere condens;
 • Cablu electric 3ml pentru conexiunile dintre unitatea interioara si cea exterioara;
 • Consola pentru unitatea exterioara inclusiv sistemul de prindere;
 • Banda matisat;
 • Stecher;
 • Cablu alimentare unitatea interna 1m.

Nota: aparatele care au kit de montaj inclus dispun deja de traseu frigorific 3ml, furtun scurgere, cablu electric de conexiune, banda matisat, cablu unitate interna. Nu se se vor livra suplimentar.

Manopera de instalare standard presupune:

 1. Executarea unei singure gauri in peretele exterior pentru aparat monosplit, respectiv doua gauri pentru dublusplit.
 2. Amplasarea unitatii exterioare si unitatii interioare in limita traseului frigorific de 3m (monosplit), 6m (dublusplit).
 3. Badijonarea traseului frigorific (in limita de 3ml de traseu).
 4. Efectuarea probei de functionare si explicarea principalelor facilitati ale acestuia
 5. Instalarea se va face respectand legislatia in domeniu (nu se vor perfora grinzi sau stalpi de beton si nu se executa lucrari care pun in pericol rezistenta cladirii si siguranta membrilor echipei de instalare).
 6. Unitatea exterioara se fixeaza pe peretele exterior cat mai aproape de unitatea interioara si numai intr-un loc accesibil pentru montare si interventii (imediat sub fereastra, in locuri in care sa nu fie periclitata integritatea instalatorului, sa nu existe pericol de accidentare).

Montajele care necesita folosirea schelelor, scarilor, nacelelor, sau a alpinistilor, nu sunt incluse in instalarea standard.

Lucrarile, materialele si accesoriile suplimentare montajului standard, daca se pot efectua, vor fi suportate de client dupa cum urmeaza.

NU sunt incluse in montajul standard manopera si materialele aferente reparatiilor de zidarie (tencuieli, vopseluri, tapete etc.), lucrari de modificare si reparare a instalatiei electrice a imobilului, operatii de modificare a pozitiei unor obiecte ce restrictioneaza montajul (ex.mobila), repozitionarea ulterioara a aparatului dupa montaj, lucrari de curatenie ca urmare a producerii de praf, lucrari de mascare a traseului frigorific (cu rigips, canale speciale, etc.), demontare geamuri termopane, etc.

Clientul trebuie sa asigure conditii de lucru corespunzatoare echipei de montaj.

Clientul isi asuma responsabilitatea pentru riscurile sau posibilele deteriorari produse zidariei, retelei electrice, de gaz , apa si canal, etc. ce pot aparea in urma montajului in locul ales de client.

 

Call Now ButtonProgrameaza!